PC-SPES (mieszanka ziół zawierająca m. in. grzyb reishi)
PC-SPES jest mieszanką 8 ziół, która była sprzedawana jako suplement diety, mający utrzymać prostatę w zdrowiu.
Pierzga
Pierzga to pyłek kwiatowy zebrany przez pszczołę, wymieszany z produktami pochodzenia pszczelego. Pyłek jest podstawowym pokarmem pszczół. Zbierają go z kwiatów, łączą z miodem, nektarem lub śliną i w postaci uformowanej, przenoszą do ula.
Propolis
Propolis, zwany także kitem pszczelim, to żywicza substancja zbierana przez pszczoły z pąków oraz pędów młodych drzew oraz roślin zielonych.
Refleksoterapia
Refleksoterapia to procedura z zakresu medycyny alternatywnej. Polega na uciskaniu określonych punktów na ciele (najczęściej na stopach oraz dłoniach). Ma na celu złagodzenie niektórych dolegliwości. Metoda opiera się na przekonaniu, że określone punkty na skórze naszych stóp są połączone z konkretnymi narządami naszego organizmu.
Selen
Selen to pierwiastek śladowy naturalnie występujący w wielu produktach spożywczych, dodawany również do żywności oraz dostępny w postaci suplementów diety.
Soja
Soja to roślina uprawiana w Azji w celach spożywczych od czasów starożytnych, może być przetwarzana na różne sposoby, powstają z niej takie produkty spożywcze, jak mleko, pasta miso, tofu (ser), mąka i olej.
Sok z buraka
Burak zwyczajny (Beta vulgaris) to warzywo rozpowszechnione obecnie na wszystkich kontynentach. Formy dzikie spotykane są w południowo-zachodniej, północnej i południowo-wschodniej Europie, wzdłuż wybrzeży Oceanu Atlantyckiego i Morza Śródziemnego, a także w Afryce Północnej i Zachodniej Azji. Obecnie popularna roślina uprawna, wykorzystywana w celach spożywczych, do produkcji cukru i jako roślina pastewna. Spożywany jest często pod postacią soku.
Sok z marchwi
Marchew zwyczajna jest popularną rośliną z rodziny selerowatych. Obecnie jest uprawiana na całym świecie. Często spożywamy ją na surowo lub jako dodatek do różnego rodzaju potraw. Jest także popularnym składnikiem soków wieloowocowych.
Spirulina
Spirulina jest algą z gromady sinic o niebiesko-zielonej barwie. Jest bardzo bogata w białko - tworzy ono około 70% suchej masy spiruliny, dlatego jest ona nazywana „zielonym mięsem”. Zawiera również witaminę D, K i witaminy z grupy B oraz magnez. P
Terapia Gersona
Terapia Gersona jest złożonym schematem leczenia stosowanym u chorych na nowotwory i inne schorzenia. Kluczowe elementy terapii Gersona obejmują ścisłą dietę, suplementy diety oraz lewatywy
Tkanka chrzęstna (chrząstka)
Tkanka chrzęstna (chrząstka) jest rodzajem elastycznej tkanki łącznej. Chrząstka krów oraz rekinów od ponad 30 lat jest przedmiotem badań pod względem zastosowania w leczeniu chorych na raka oraz innych schorzeń.
Witamina D
Witamina D to nazwa nadana grupie rozpuszczalnych w tłuszczach prohormonów – substancji, które zazwyczaj wykazują niewielką aktywność hormonalną, natomiast w organizmie mogą się przekształcić w hormony. Witamina D pomaga organizmowi wykorzystywać wapń i fosfor do budowania mocnych kości i zębów.
Witamina E
Witamina E występuje naturalnie w niektórych produktach spożywczych jako ich dodatek oraz w postaci suplementów diety. „Witamina E” jest zbiorczą nazwą rozpuszczalnych w tłuszczach związków chemicznych o szczególnym działaniu antyoksydacyjnym.
Witamina K
„Znaną funkcją witaminy K w organizmie ssaków jest wspomaganie przemiany niedojrzałego białka DCP w dojrzałą protrombinę, a mechanizm ten u chorych na raka wątrobowokomórkowego jest zaburzony”, wyjaśnia dr Carr. W jego laboratorium komórki raka wątrobowokomórkowego zaczęto poddawać dużym dawkom witaminy K.
Zielona herbata
Herbata jest spożywana w Azji od czasów starożytnych. Marynarze po raz pierwszy przywieźli ją do Anglii w XVII wieku. Obok wody jest to najbardziej rozpowszechniony napój na świecie.